Atçılık ve Ant. Programı Avcılar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Ziyareti

Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ikinci sınıf öğrencileri Öğretim Görevlisi İbrahim KURBAN eşliğinde 5 Mart Pazartesi günü, Hipoterapide Adaptif Binicilik Eğitmenliği dersi kapsamında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Avcılar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)’ ni ziyaret etmişlerdir.
Ağır ve orta düzeyde engel durumu olan ,7 ile 23 yaş arası özel öğrencilere hizmet veren okulda, hemen hemen her engel durumuna sahip yaklaşık yüz kadar özel öğrenci eğitim görmektedir.

Okul yetkilileri öğrencilerimize engellilere yaklaşım ve farkındalık hakkında kısa bir sunum yapmışlardır. Aşırı duygusal anların yaşandığı sunum esnasında, öğrencilerimiz kanatsız melekler diye tabir ettikleri engelli bireylerin yaşam mücadelelerinden kesitler izleyerek empati kurmaya çalışmışlardır.

Sunum sonrasında okul yetkilileriyle gruplar halinde sınıfları gezen öğrencilerimiz, özel öğrencilerle öğretmenlerinin iletişimlerini gözlemleyip özel öğrencilerle yaklaşımın önemini pekiştirmişlerdir.