Yüksekokulumuz

Neden Veterinerlik Meslek Yüksekokulu..!

Meslek yüksekokulumuzun en önemli amacı 2 yıllık eğitim- öğretim süresince öğrencilerine hayat boyu kullanabilecekleri mesleki bilgi ve becerilerin verilerek güçlü ve dimdik bir şekilde ayakta kalabilecek, hem ülkemize hizmet edecek ve hem de yeni nesillere birikimlerini aktarabilecek seviyede eğitimli, ufku açık ve başarılı bireyler yetiştirmektir.

İ.Ü.C. Veterinerlik Meslek Yüksekokulu ülkemizin en büyük ve en önemli üniversitesinin çok özel bir meslek yüksekokulu olarak kurulmuş ve faaliyetine devam etmektedir. Çok özel olmasının en başlıca sebebi İstanbul gibi Avrupa’nın birçok ülkesinden daha büyük, daha kalabalık ve daha gelişmiş bir şehrinde hem gıda sektörüne hem de ülke tarihinde çok önemli bir yer ihtiva eden atçılık sektörüne tekniker yetiştiriyor olmasındandır.

Günümüz Dünyasında istihdam olanakları konusunda birçok sıkıntılar yaşanmaktadır. Yaşanan bu sıkıntılar elbette ki hayata başlarken vereceğiniz meslek seçimi kararı ile yakından ilgilidir.

Gıda sektörü her geçen gün devasa bir şekilde büyümekte ve beraberinde de gelişmektedir. Bunun doğal bir sonucu olarak da kalifiye eleman ihtiyacı artmaktadır. Bu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için meslek yüksekokullarının gıda bölümlerinin kurulması çok önemli ve isabetli bir karar olmuştur. Bu bölümlere gelecek gıda teknikerleri adayları bu okullardan mezun olup sektöre hazır hale gelebilmektedirler.

Diğer bölümümüz ise atçılık bölümüdür. Dünya’da atçılık ve binicilik dev boyutlara ulaşmıştır. Özellikle gelişmiş ülkelerde atçılık ve binicilik Sanayi o kadar gelişmiştir ki sektörler bazında hemen hemen ilk sıralara yerleşmiştir. Bizim millet olarak tarihimize bakıldığında at sporuna çok yatkın olduğumuz ve at yetiştiriciliği konusunda çok başarılı olduğumuz bilinmektedir. Doğal olarak insanımızda at sevgisi üst seviyededir. Türkiye’ de at sayısı her geçen gün artmaktadır. Atçılık sektörü de buna paralel olarak gelişmekte ve gelişen bu sektör at konusunda eğitimli insan ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Eskiden olduğu gibi usta çırak ilişkisi ile bu sektöre katkı sağlamak artık mümkün olmaktan çıkmıştır. Meslek yüksekokulumuz veteriner fakültesi bünyesinde konularında uzman hocalarla eğitim- öğretimine devam etmekte ve sektöre başarılı at teknikerleri yetiştirmektedirler.  Meslek yüksekokuluna ata dokunamayacak kadar ata uzak psikoloji ile gelen öğrencilerin diplomalarını dörtnalla giden at üzerinde almaları okuldaki eğitimin de bir göstergesidir.

Meslek yüksekokulumuzun eğitim ve öğretimi öğrencilerini ilgili sektöre en iyi şekilde hazırlayacak bir şekilde programlanmıştır. Okuldan mezun olunduğunda iş bulma sıkıntısı yaşamayacak ve sektöre hizmet edebilecek başarılı bireyler yetiştirilmek en önemli amacımızı oluşturmaktadır.

Okulumuzu tercih ederek hayata buradan aldığı meslek eğitimi ile başlayacak vatan sevgisi ile dolu çok değerli bireylerin yetişip meslek sahibi olmaları amacına ulaşacak olan bizleri son derece mutlu edecektir. Saygılarımla.

Meslek Yüksekokulu Müdürü

Prof.Dr. Mehmet Can GÜNDÜZ

İstanbul Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalığını ömür boyu yaşayacaksınız..!

TARİHÇEMİZ

Veteriner hekimliğin temel uğraş alanlarından biri olan atçılık ve gıda sektörlerindeki teknik ara eleman açığını kapatmak üzere İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde, Veteriner Fakültesi’nin akademik ve idari yönden destek ve katkılarıyla bir meslek yüksekokulunun açılması için çalışmalar başlatılmış ve sonuçta İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulu kararı ile fakülteye bağlı bir meslek yüksekokulu 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiştir.

Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında At Antrenörlüğü, Jokeylik ve Nalbantlık adlı 3 programla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Atçılık İşletmeciliği ve Gıda Teknolojisi Programları da açılarak toplam 5 programda eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Bu programlardan Jokeylik programı 2007 yılında kapatılmış; atçılığı konu edinen diğer programlarda ise 2009 yılına kadar öğrenime devam edilmiştir.

Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile bu üç program, “Atçılık ve Antrenörlüğü Programı” adı altında toplanırken “Gıda Teknolojisi Programı” başlangıçtaki konumunu korumuştur. Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Gıda Teknolojisi Programı, “Gıda İşleme Bölümü” adı altında; Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ise “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü” adı altında toplanmıştır.

Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi’nin iki önemli üniversite olarak bölünmesi sebebiyle, faaliyetlerini İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya bağlı “Veterinerlik Meslek Yüksekokulu” adıyla sürdürmektedir.

MİSYON​;

Atçılık ve Gıda sektöründe bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edip uygulayabilen, meslek etiğini ilke edinen, saygılı, kendine güvenen,alanında etkin ve nitelikli bireyler yetiştirmektir.

VİZYON;

Atçılık ve Gıda sektörüne nitelikli eleman yetiştiren öncü kurum olarak tanınmaktadır.

Eğitim Amaç ve Hedefleri

Uluslararası düzeyde bilgi ve araştırma yeteneğine sahip,

• Yaşadığı toplumu ve sorunlarını bilen,

• Eleştirel düşünme sürecini kullanabilen

• İnsan hak ve değerlerine saygı duyan

• Meslek Yüksekokul-toplum işbirliğini sağlamada öncülük edecek;

• Topluma liderlik edecek  profesyonelleri yetiştirmektir

Tanıtım Videosu

otobus