Geçmiş Atıf ve Yayınlar Üniversitemize Kazandırıldı

Thomson Reuters Web of Science veri tabanlarında akademik birimlerimize ait geçmiş atıf ve yayınlar üniversitemize aktarıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlük binasında 11 Nisan'da  Clarivate Analytics temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmede, üniversitenin bölünmesinden önceki süreçte akademik birimlerimiz tarafından yapılan yayınlar ve bu yayınlara ait atıfların üniversitemize aktarılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın başkanlığında gerçekleşen görüşmeye; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce, Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasret Demircan Yardibi ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Tarık Küçükdeniz'in yanısıra; Clarivate Analytics Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Mehdi Laghzaoui ve Clarivate Analytics çalışanları katıldı.

Oldukça yapıcı bir ortamda gerçekleşen görüşmede; akademik birimlerimizin Thomson Reuters Web of Science veri tabanlarında yer alan geçmiş tüm atıfları ve yayınlarının üniversitemize aktarılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Üniversitemiz bilimsel faaliyetlerinin performans hesaplamalarına dahil edilebilmesi için; akademisyenlerimizin yapacakları bilimsel yayınlarda, yurt içi ve yurt dışı kurumlar nezdinde, kurum bilgilerini Istanbul Universitesi-Cerrahpasa ve Istanbul University-Cerrahpasa olarak güncellemeleri gerekmektedir.